Slaying

Wat betekent slay in het Nederlands? Misschien heb je het woord “slay” de laatste tijd overal op TikTok of Snapchat zien opduiken. Maar wat betekent het?

In zijn meest elementaire vorm betekent “slay” overwinnen of verslaan. Maar in de context van het hedendaagse jargon heeft het een veel specifiekere betekenis. Als je slayt, maak je het af. Je verplettert het absoluut. Je verslaat iedereen, ‘Je ziet er goed uit!’ (‘You killed it’).

Natuurlijk kan slaying in verschillende contexten gebruikt worden. Je kunt je vijanden verslaan, je concurrentie verslaan, of gewoon je leven verslaan. Maar hoe je het ook gebruikt, één ding is zeker: als je slayt, onderscheid je je van de massa.

Wat betekent slay in het Nederlands?

In de wereld van schoonheid en modellen is het een veel breder begrip.

Slay betekent dat je er fantastisch uitziet, dat je stralend en sexy bent. Het is een verzamelwoord voor alle termen die we gebruiken om iemand aan te moedigen en te complimenteren. Je ziet er goed uit, je bent knap, je hebt je haar goed gedaan… allemaal complimenten die we vaak gebruiken als we iemand zien die ons imponeert.

En dat is precies wat slay betekent: je bent zo mooi dat je de andere vrouwen achter je laat (‘you slayed them‘).

Waar de term slay vandaan komt

De term “slay” is begonnen als een internetterm, maar is tegenwoordig ook veel in het dagelijks leven te horen. Zo wordt het vaak gebruikt in rapmuziek, maar je hoort het ook terug op Tiktok en andere social media. De term werd voor het eerst gezien op het internet in een reactie op een foto van Justin Bieber.

Waar de term “slay” vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Sommigen beweren dat het komt van het Franse “se laisser aller”, wat “zich laten gaan” betekent. Anderen zeggen dat het afkomstig is van het Engelse “sleigh”, wat “rijden” betekent.

Hoe dan ook, de term “slay” betekent letterlijk “vernietigen”. En dat is precies wat je met je look of blik wilt doen: vernietigen.

wat is slay

‘Slay betekent ook wel Slaying it!’

Kortom, slay is een term die vaak wordt gebruikt om iemand te beschrijven die het goed doet voor zichzelf, vaak ondanks tegenslag. De term kan worden gebruikt om iemand te beschrijven die stijlvol, succesvol, of gewoon in het algemeen ‘moordend goed’ is. Maak er alleen geen betoog van.